tirsdag 19. mai 2009

Butare i rødt, hvitt og blått; 17 mai

Som de skapnasjonalistene vi er så kunne ikke Camilla og meg komme helt utenom 17 mai feiring selv om vi befinner oss midt på det afrikanske kontinent og langt fra der "denne tiden er veldig vakker, det er nå bjerka spretter" (sitat Camilla), korpsmusikken runger for is- og pølsespisende nordboere og der 'Ja, vi elsker' synges av flaggviftende barn i tog. Planen var å ta turen inn til Kigali, for å prøve å samles med de andre 7 nordmennene som bor i Rwanda (derav 4 barn), men fordi jeg trodde jeg hadde en forkjølelse/influensa som viste seg å være malaria og derfor var sliten, valgte vi å bli i Butare og heller feire nasjonaldagen med noen venner!
Til frokost ble det eggerøre, flagg i sjiraffene og kakao. Camilla sang for anledningen gamle jegermarsj samt marsjerte rundt i huset som den gamle korpser hun er, noe som virkelig satte stemningen for dagen. I tillegg hadde vi høytopplesning av Knut Hamsuns kortfortelling; "En ganske almindelig flue av middels størrelse" fra 1895.

5 kommentarer:

Ann K:) sa...

Hurra!!!! Husker du 17.mai i fjor??:=) Stiftsgårdsbalkongen? Ho ho ho.

Hvem er søtingen på siste bildet?

Lille sa...

Det høres ut som om dere har hatt en flott 17.mai!!!
Men neste år, håper jeg du feirer den i bunaden din her hjemme, hehehe:) Selv om jeg gjerne skulle vært der nese å feiret den med deg!

Mange gode klemmer til den syke syke søstera mi! malariasyke altså..;)

Carinas Globus sa...

Ann K: Stiftsgården var helt topp og ikke minst turen til vår frues kirke...eller hva den heter:) Mannen er Robert, en av våre nærmest kolleger!
Lille: Ser ikke bort ifra at det blir tradisjonell 17 mai feiring med bunad og det hele til neste år, og da hadde det vært veldig stas å feire sammen med deg:)

Kjael sa...

Flagg i sjiraffene??
Bilder, takk!

Carinas Globus sa...

Flagg i sjiraffene er et bra påfunn Camilla hadde for å få flagget til å stå under 17mai frokosten vår...det er kanskje ikke like spennende som det høres ut som da de sjiraffene det referes til er noen "pyntegjenstander" vi har og som flagget passet perfekt nedi...