tirsdag 19. mai 2009

8. mai i Kigali

Etter noen hektiske dager i Butare med diverse aktiviteter, heiv Camilla og meg oss på bussen til hovedstaden der den offisielle feiringen av 8. mai skulle finne sted. Som en offisiell del av protokollgjengen, fikk jeg og Camilla også denne dagen lov å benytte oss av tradisjonelle rwandiske kjoler. Som vanlig trengs det litt påkledningshjelp for å få på seg de store uformelige kjolene (slik Camilla demonstrerer på bildet nedenfor).














Mottak av gjester; innvielse og bortgivelse av vannstasjon til lokalbefolkningen som bor i nærheten av hovedkontoret i Kigali; parade med korpsmusikk i utakt; tradisjonell rwandisk dans og innvielse av førstehjelpskontor (med meg som saksdame) samt taler stod på menyen fredag 8. mai (den internasjonale Røde Kors dagen) i Kigali.



















Det er i år 150 år siden slaget ved Solferino og dermed begynnelsen på Røde Kors sin historie fordi Henry Dunant (sveitser) ikke klarte å stå på sidelinjen av konflikten uten å hjelpe til. Han fikk derfor frivillige fra to nærliggende landsbyer til å hjelpe han å ta seg av de drepte og sårede soldatene på slagmarken, under slagordet Tutti Frattelli (vi er alle brødre).













1 kommentar:

Esther sa...

Hei Carina! Jeg synes dere er flotte i de offisielle draktene! Gleder oss til midten av juni da du endelig setter bena på norsk jord igjen. Gleder oss til bilder og historier utover de du har delt med oss i bloggen din. Stor mammaklem