søndag 4. januar 2009

Jul og nytt år i Kenya

Etter noen månender med intensiv jobbing i helt nye omgivelser som virkelig har gitt mange flotte opplevelser, mange utfordringer og mange minner var det klart for juleferie. Denne gangen langt unna snø og kulde i Norge men desto nærmere varmen, stranden og sjølivet langs kysten av Kenya.

C&C utfordret skjebnen (?) med å fortsette samarbeidet og 'samboerskapet' i ferien i stedet for å legge forskjellige ferieplaner slik kolleger gjerne gjør. 2 uker med bading, soling, sjøliv og avslapning stod på plakaten på øya Lamu langs kysten av Kenya.

Kardemomme by
Via venners-venner hadde vi fått tak i et herlig bosted i Shella, en herlig liten landsby som i tillegg til å være utrolig sjarmerende med sine små trange gater, flotte høye tårnlignende-hus med evindelige trapper og fine takterasser, esler i gatene og hyggelige folk, innehar denne landsbyen også en lang lang strand. Langs stranden var det muligheter for å ri på kameler, kite, vindsurfe og selvfølgelig slappe av med en god bok og nyte livet med et glass vin på peponi når kroppen hadde fått nok sol for en dag.

Julaften
Langt unna tre nøtter til askepott, juletrær og risengrynsgrøt var vi denne 24. dagen i desember, da vi befant oss på en seilbåt (dhow) i 'kanalen' mellom Lamu og Manda Island. Ikke nok med at vi fikk være med i seilbåten denne dagen, vi fikk også lov å være kapteiner og seile helt på egenhånd. Seilkyndig som Camilla er var dette en enkel biff (eventuelt ribbe for anledningen) for henne, jeg derimot hadde litt mer startproblemer (da det var mye vind i seilene og vi dermed ble liggende mye på siden...) med dugde allikvel mer enn jeg hadde forutsetninger for, noe som er bra med tanke på seiling til sommeren!

På menyen denne julaften stod ikke ribbe, surkål, medisterkaker og medisterpølser som tradisjon tro, men en relativt god curry fortært på en super takterasse i Shella, der vi satt på puter på gulvet og over oss var kun stjernehimmelen.

Som seg hør og bør (?) ved en "tradisjonell" julefeiring, så blir det litt pakker etter julemiddagen. Så, selv om vi befant oss noen breddegrader lenger sør, tok vi tradisjonene på alvor og hadde gaveåpning etter å ha 'gått' rundt juletreet. Juletreet var for anledningen et lite grønt marsipanjuletre fra freia! Det ble mye latter, tårer og mye glede når vi hadde åpningsseremoni, TUSEN TAKK alle sammen dere er helt fantastiske og det betydde utrolig mye å ha noe å åpne denne dagen! (Nå skal det innrømmes at jeg og Camilla også hadde en uoffisiell åpning av noen pakker dagen før vi dro avsted til Kenya og, kun fordi det var vanskelig å få med seg 10 kilos pakker og diverse annet, men det som var pakket inn i julepapir og slikt ble andektig pakket ned i kofferten og åpnet selve julekvelden).


Nyttårsaften
2008 gav meg muligheten til å få med meg to nyttårsfeiringer i løpet av kun noen dager. Mens vi var på Lamu var det nemlig Islamsk Nyttårsfeiring, og da øya er muslimsk var det duket for fest, tog og festligheter.

Så var det klart for 31 desember og den nyttårsaften jeg pleier å feire. Etter noen timer på stranden, og litt vin på takterassen var vi klare for en seiltur i solnedgangen sammen med Ingrid fra Nairobi og hennes venner. Etter å ha sett solen forsvinne for siste gang i 2008 ble det 4 retters middag på en flytende restaurant på sjøen mellom Lamu og Manda Islands. Maten var god men jeg har aldri spist en 4 retters middag så fort...skulle tro servitørene hadde konkurranse om å servere middagen kjappest mulig. Heldigvis var det en meget behagelig lounge vi kunne henge i, der vi enten satt i relativt behagelige sofaer eller duppet føttene i vannet mens man tok seg et glass vin, så på raketter og ønsket 2009 velkommen!
GODT NYTT ÅR ALLE SAMMEN!!!!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kjære Carina !
Godt nytt år ønskes deg Carina der du under fremmed himmel blandt mange fine mennesker gjør en hederlig innsats, både i "felten" takterassen eller på stranda. I allefall er det kjempeinteressant å følge med på "dagboka" di her. Du kan fremkalle både smil og tårer, og virkelig sette de "små grå" i sving.
Godt nytt år ønskes deg av Mimmi og Frank, Susanne og Caroline

Anonym sa...

GODT NYTT ÅR, Carina! Koselig å lese om din jule,- og nyttårsfeiring! Må si seile-ferdighetene dine virker meget lovende om man skal tenke seg noen måneder fremover i tid. Seile på selveste julaften og åpne det nye året med seiling: Gleder meg til fortsettelsen!!!! :-) KLEM fra din hemmelige venn med "medvind" i håret

Anonym sa...

Godt nytt år kjære Carina!
Det er supert å følge med på bloggen din. Du skriver så mye fint og det er spennende å lese.
Å høre stemmen din på nyttårsaften var med blandet følelse. Veldig godt men samtidig litt vemodig ettersom du var så mange mange mange mil avgårde.. Kos deg videre og jeg må virkelig si du står på! Jeg er stolt av deg.
Stor klem fra Kristine

Anonym sa...

Godt Nyttår til deg kjære Carina. Det er fremdeles helt fantastisk å lese din betraktninger - du skriver så flott og beskrivende at man får levende bilder av det du forteller. Så koselig at vi kunen være med å bidra til en hyggelig julaften men noen overraskelser ihvertfall. STor klem fra Annika, Dag, Anders og Magnus

Anonym sa...

Godt nytt år jenta mi! Hvilken jule- og nyttårsfeiring! Det høres helt herlig ut. Nå er du igjen tilbake i din virkelighet og da er det godt å ha fått ladet batteriene til videre innsats. Vi koser oss med bilder og flott tekst, og som foreldre flest, så får vi rett og slett ikke nok! Stor mammaklem