fredag 26. september 2008

Kultursjokk, stempling og hus i Butare!



Så var første uken i Rwanda over med mange forskjellige nye inntrykk, følelser og utfordringer. Både arbeidsmessig, sosialt og ikke minst språkmessig! I løpet av en dag snakkes gjerne Fransk, Kinyarwanda, Engelsk, Swahili og ikke minst mye gestikulering med kroppspråket. I tillegg snakker jeg og Camilla norsk oss i mellom, så man kan trygt si at språkforvirringen til tider er total:)

Ellers har kultursjokket vært en liten tur på besøk denne uken, med en liten gjesteopptreden mandag og tirsdag, da mye føltes tungt og kommunikasjonen med omverdenen føltes vanskelig, men heldigvis har sjokket sluppet taket og jeg gleder meg nå igjen masse over å være her! Nydelige folk vi har blitt kjent med gjennom jobben og de tar godt vare på oss, nesten litt for godt da det noen ganger kan være behov for litt 'alenetid', men bedre med for mye 'oppvartning' enn for lite...eller?
De første dagene på jobb etter søndagens tur til Butare for evalueringsmøte med de forskjellige distriktene var noe annerledes enn jeg hadde forventet. En annen positiv ting som kom ut av vårt besøk til Butare, i tillegg til all informasjonen vi fikk, var at vi fikk sett på hus:) Vi fant et flott hus med mye plass ca. midt mellom kontoret og butare by, noe som passer oss helt perfekt:) Så er det noen som vil ta seg en tur, har vi nok av plass:) Tilbake i Kigali, ble lite eller ingen informasjon gitt til oss om hva vi skulle gjøre og jo mer vi spurte jo mindre fikk vi vite...men etter litt frustrasjon så fant vi løsningen; sitte stille eller bare henge rundt og så fikk vi info uten å stille spørsmål :)

Onsdagen gikk med til å leke stempelmaskin (se bildet over), da vi satt å stemplet medlemskort til den o'store gullmedaljen. Men godt å endelig gjøre noe! Dette var også dagen for å skrive litt mail og leke reddende datanerd for kontorpersonalet da nettet streiket mens vårt MTN nett fungerte:) Helsefasilitetene i Kigali har også hatt et lite besøk av to muzungoer, da Camilla hadde vondt i tennene og vi måtte teste tannlegetilbudet i landet med tusen åser. Vi kan konstantere at tilbudet er svært godt og svært billig:) (se bildet over).

Ellers har dagene vært fylt med mye hilsing på personalet og frivillige og idag har vi vært å besøkt et OVC prosjekt her i Kigali, noe som var veldig artig:) 
I morgen er det Umuganda, noe som vil si at alle i hver Umudugudu (nabolag) har felles opprydning av fellesarealer, noe vi skal være med på, så det skal bli artig å se hvordan foregår:) Over og ut fra Rwanda for denne gang!

1 kommentar:

Adriane sa...

Så kult med blogg Carina! Også har du blitt blond igjen- moro! Gleder meg til å lese mer av hva som skjer der nede, ser dere livlig for meg:)
Nina