lørdag 20. september 2008

Muraho fra Rwanda!

Dagene i Nairobi har vært veldig avslappende samt informative da vi har blitt oppdatert på sikkerhetssituasjonen både i regionen samt i Kenya og Rwanda. Torsdagen hadde Camilla bursdag og passende nok var det lagt opp til et besøk i Nairobi National Park. Der vi kunne se både Sebra, Løve, Sjiraffer, Vannbøfler og mange mange andre dyr:) 

Etter noen lettere lukseriøse dager i Nairobi, Kenya ankom vi Rwanda igår ettermiddag. Etter passkontroll og lettere kaotisk uthenting av bagasje på flyplassen ble vi møtt av tre veldig blide og hyggelige personer fra Rwanda Røde Kors. De fraktet oss gjennom herlig grønne åssider med tilsvarende herlig rød jord til hovedkvarteret til Croix Rouge de Rwanda, der vi nå bor i hver vår lille leilighet med toalett og dusj. Dette er en del av organisasjonsens  måte å tjene litt penger på for å fortsette andre typer aktiviteter ved at de kan leie ut et rom eller to:) Det er her vi også spiser maten vår, som til opplysning er veldig god! Kokte bananer, bønner og kokt kjøtt gjør at vi får spist godt og blir klare for dagen. Personalet og de friville er kjempe hyggelige og tålmodige som holder ut alle våre kanskje underlige spørsmål:) Det er mange som bor inne på området til Røde Kors av de som jobber der, noe som kanskje viser at de ikke skiller like mye på jobb og fritid som oss i Norge:) 

Ellers prøver vi å lære oss litt KinyaRwanda som ser ut til å være det språket flest snakker her, i tillegg til Fransk og noe Engelsk, så vi har litt å lære:)

Ingen kommentarer: